chocolade atelier
STUYVEN

Duurzaam werken

Minder verpakking, meer chocolade

Duurzaam ondernemen zit hem vaak in de kleine dingen en het begint met afval te vermijden. Dit doen we door blikken dozen aan te bieden (250gr. en 500gr.) die herbruikbaar zijn voor de aankoop van onze pralines. Een echte win-winsituatie! Want je krijgt 1 euro korting door de doos te hergebruiken bij je volgende bezoek in de winkel.

Daarnaast kiezen we er ook bewust voor om onze andere producten zo minimaal mogelijk te verpakken. Het gaat tenslotte om de inhoud. Plastic wordt zoveel mogelijk vermeden, zowel tijdens de productie als tijdens de verkoop. Bij ons zal je dus geen plastic draagtas krijgen bij de aankoop van je chocolade. Op die manier houden we niet alleen het afval onder controle maar ook de prijzen. Je krijgt dus minder verpakking, maar meer chocolade!

Keuze van onze chocolade

Bij de aankoop van onze couvertures kiezen we voor producten met een meerwaarde. Hiermee bedoelen we dat we gebruik maken van duurzame chocolade. Zo hebben we in ons gamma onder andere "Vietnam 73". Deze couverture gaat nog een stap verder dan het "Fairtrade- label" die we allemaal kennen. Daarnaast kan je bij ons ook nog andere couvertures vinden die genieten van het UTZ- of Rainforest Alliance label. Meer info over deze labels en wat dat nu allemaal betekent, vind je op www.belcolade.com/nl/productgamma/duurzame-chocolade/25.

Ecologisch energieverbruik

Het dagelijks opwarmen en afkoelen van chocolade vraagt veel energie. Daarom hebben we geïnvesteerd in een ecologische manier om stroom en warm water te voorzien. We hebben daarom bij de opstart van ons atelier gekozen voor een "Bleugen"-systeem. Bij dit systeem wordt aardgas omgezet in stroom en warmte, dit op basis van een keramische brandstofcel. Wil je graag meer weten over hoe dit in zijn werk gaat? Neem dan een kijkje op www.bluegen.de of www.solarspirit.be.

Tips?

Ook wij leren graag bij. Heb jij nog tips hoe we verder aan onze duurzaamheid binnen het atelier en onze winkel kunnen werken? We horen het graag!