chocolade atelier
STUYVEN
Winkelmandje (0 artikels)

Duurzaam werken

Minder verpakking, meer chocolade.

Bewust kiezen wij ervoor om onze producten minimaal maar toch correct te verpakken. Het gaat tenslotte om wat er in zit. Plastic wordt zowel bij de inpak als tijdens de productie zoveel mogelijk vermeden (geen plastic draagtasjes, geen overbodige linten en versieringen...). Zo houden we ook de prijzen onder controle.

Wij bieden als eerste onze verpakkingen van 500 gr. aan in blik. Is de doos leeg en heb je zin in meer? Kom dan langs en wij vullen ze graag opnieuw. Je krijgt dan € 1 korting, hier wint iedereen! Na de zomer hopen we dit uit te breiden met 250 en 750 gr.

Duurzaam ondernemen begint dikwijls met kleine dingen. Afval vermijden is zeker een begin. Sorteren, kiezen voor gerecycleerde producten... zou eigenlijk normaal moeten zijn.

Keuze van de chocolade

Bij de aankoop van onze couvertures kiezen we voor producten met een meerwaarde. Zo hebben we in ons gamma "Vietnam 73" - die nog een stap verder gaat dan "Fairtrade" (alle info op www.belcolade.be/duurzamechocolade). We hebben nog andere couvertures, die genieten van het UTZ of rainforest alliance label.

Energie

Ons bedrijf vraag veel energie (chocolade opwarmen en koelen). We hebben daarom geïnvesteerd in een ecologische manier om stroom en warm water te voorzien. Als pionier in Belgie hebben we voor een "Bleugen"-systeem gekozen waarbij aardgas wordt omgezet in stroom en warmte op basis van een keramische brandstofcel (www.bluegen.de of www.solarspirit.be).

Heb je nog tips of nuttige adressen om onze duurzaamheid te verbeteren laat het gerust weten!